Advies

Een persoonlijk koersonderzoek:

 • voor bezinning op je loopbaan
 • voor het leren omgaan met gezondheidsklachten en balans werk/privé

Koersonderzoek:

 • levert een verhelderd zelfbeeld op en inzicht in wensen en idealen
 • Je werkt aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling

Dit vertaalt zich naar:

 • een concreet en haalbaar loopbaanperspectief

Duur traject:

 • 7 gesprekken van gemiddeld 2 uren per keer
 • frequentie van de gesprekken is meestal tweewekelijks
 • tijdens een periode van ongeveer 4 maanden

Basisprogramma

Het basisprogramma voor een persoonlijk koersonderzoek is als volgt gefaseerd:

Kennismakingsgesprek: kennismaken met elkaar. Wat zijn je vragen en wensen tot verandering. Als loopbaancoach onderzoek ik met jou waar je vragen mee te maken kunnen hebben, welke doelen je stelt en wat daarbij een passende aanpak is. Daarna besluiten we of we verder gaan. Naast de bespreking van jouw vraag en mijn aanbod speelt natuurlijk mee of het loopbaantraject maatwerk is en bij je past.

 

 1. Persoonlijksheidsanalyse: het opmaken van de balans van jouw leven en loopbaan tot nu toe. Afgesloten met een verhelderd beeld van jouw persoonlijkheid (2 gesprekken)
 2. Koersverkenning: je ontdekt wat voor jou de “zin” van werken is. Wat vindt jij belangrijk in jouw werk, en waar krijg jij energie van. Ook besteed ik aandacht aan jouw mogelijke belemmeringen, waardoor je tot nu toe nog niet in staat was om wensen in praktijk te brengen (3 gesprekken).
 3. Concretisering: in deze slotfase kom je tot een loopbaanperspectief, dat aansluit op jouw persoonlijkheid, kennis, ervaring en ambities. Ook actualiseer jij jouw CV. Tot slot vertaal je dit perspectief naar een concreet actieplan (2 gesprekken).
 4. Evaluatie: aan het eind van het traject is er een evaluatie. Kom je via een opdrachtgever, dan vindt er een driegesprek plaats met de opdrachtgever op jouw locatie. Datgene wat besproken is in de coaching is vertrouwelijk. Voor een tussen- of eindevaluatie met de opdrachtgever overleg ik met jou welke informatie gedeeld kan worden met de opdrachtgever.

Benieuwd wat Switchloopbaan voor jou kan betekenen?